Opkvalificering: 3 grunde til at advokater har brug for efteruddannelse

Danske advokater indgyder stor respekt i de akakdemiske miljø herhjemme, og det er med god grund. Jura studiet er et af de hårdest uddannelser at gennemføre, særligt hvis man vil have et godt gennemsnit. Men selvom at advokater og jurister kommer ud af universiteterne med kompetencerne i orden, så er de alligevel ikke immun for nye tendenser, hvilket betyder at selv den skarpeste advokat har brug for opkvalificering. Vi bringer derofr her tre primære grunde til hvorfor advokater har brug for efteruddannelse.

1: Den teknologiske udvikling

Den primære grund til at danske advoker har brug for at få genopfrisket gammel viden eller nogle gange introduceret helt ny viden er den teknologiske udvikling. Den teknologiske udvikling dikterer, hvad der er muligt. Eksempelvis har den teknologiske udvikling udfordret reglerne for markedsføring, da de nye teknologier har gjort det muligt at målrette annoncer på nye måder, hvor den tidligere lov ikke var tilsvarende og tog højde for eksempelvis behandling af personfølsomme oplysninger. Det har efterfølgende ført til en omfattende revision af både markedsføringsloven og persondataforordningen.

2: De etiske grænser rykker sig

Ligesom den teknologiske udvikling rykker sig, så gør de etiske grænser det også Etik er en stor del af forklaringen på hvad der er lovligt og ulovligt i vores samfund. Og i takt med at vi bliver både rigere, mere frie og teknologen giver os nye muligheder for at udfolde os på godt og ondt, rykker vores grænser sig også for hvad der er rigtigt og forkert. Et eksempel på denne udvikling er vores holdning til eksempelvis stoffer og alkohol samt ikke mindst brugen af sociale medier i eftersøgningen af kriminelle.

3: EU-domstolen

En tredje og sidste faktor der er afgørende for hvorfor man kan have brug for efteruddannelse, er EU-domstolen. En lang række politikområder er som bekendt underlagt EU der med både sine forordninger, direktiver og dekreter, påvirker dansk lovgivning. I takt med at EU-integrationen udvikler sig, er der et stigende behov for danske advokater til at forstå de seneste domme og fortolkninger, der kommer ud af Luxembourg.

Hvis du selv er i den situation, at du trænger til at få genopfrisket gammel viden eller at få introduceret ny viden, kan du finde et stort udvalg af advokatkurser hos Juc.dk. Juc er Danmarks største udbyder af kurser  for både advokater og jurister.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.