Hvad kan din advokat gøre for dig?

Når mange folk tænker på advokater, forestiller de sig en eller anden stereotyp fra en film. Det har som regel et eller andet at gøre med en retssal og nogle mere eller mindre usandsynlige beviser, der dukker op i sidste øjeblik.

Sådan er virkeligheden dog sjældent. Det betyder ikke, at din advokat af den årsag ikke er lige så nyttig – tværtimod. Faktisk kan du bruge din advokat til meget mere, end du formentlig er klar over. Det vil ændre sig efter, du har læst den her artikel.

Behandling af dødsbo

Når det ulykkelige forekommer, og en eller anden afgår ved døden, er det en rigtig god idé at tilknytte en bobestyrer. Det kan være en uoverskuelig opgave i en svær situation at koordinere det hele angående dødsboet.

Hertil gælder der som noget af det vigtigste at afklare arveforholdene og sikre boets aktiver. Det vil mere konkret sige at fordele boets aktiver passende og efter de gældende regler og testamentet.

Derudover er der alt det administrative i forhold til det økonomiske. Der skal værdiansættes boets aktiver og udarbejde en boopgørelse. Hvis du er interesseret i at læse mere om en bobestyrers mange arbejdsopgaver, kan du klikke her.

Køb og salg af bolig

En anden funktion du kan bruge en advokat til er, når du skal til at sælge eller købe en bolig, eller egentlig bare søger generel rådgivning i din bolighandel. Det kan være omkring de mere bløde værdier som det lidt mere stringente juridiske.

Det er især en god idé at tilknytte en boligadvokat, hvis du skal til at købe en bolig. Med den nye ejendomsmæglerlov står ejendomsmægler nemlig ikke længere til ansvar overfor køber. Man kan derfor sige, at han udelukkende er sælgers repræsentant. Lovgivningen er til for at undgå eventuelle interessekonflikter.

På den måde har det været et godt tiltag, men det har ladet køber lidt i stikken. Det er her boligadvokaten dukker op. Med boligadvokaten har købers fået en uvildig repræsentant i sit hjørne. At købe en bolig er for mange en af de største økonomiske dispositioner i sit liv. Det er derfor vigtigt, at det så vidt muligt sker på dine vilkår.

Stiftelse af virksomhed

Iværksætteri er populært. Mange bliver tiltrukket af muligheden om at være sin egen boss og hele ideen omkring egen lykke smed. Det er helt forståeligt, men at være iværksætter er meget mere end fede ideer og rejse jorden rundt.

Du skal blandt andet have styr på rigtig mange praktiske foranstaltninger. Et af disse foranstaltninger er en stiftelse af din virksomhed. Hertil hører man ofte mange spørgsmål. Det kan være spørgsmål som hvornår skal jeg vælge IVS, og hvornår kan det bedre at betale sig at vælge ApS? Hvad er fordelen og ulemperne med de forskellige typer?

Det er bare et lille udpluk af, hvad du kan bruge en advokat til. Der er mange, mange flere. Det kan derfor virkelig betale sig at have en god relation med sin advokat – og ikke mindst at finde den rigtige.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.