Bøvl på sommerferien: Har du krav på erstatning?

Det kan være svært at holde styr på alle de regler og lovgivninger, der følger med erstatninger. Hvornår har du krav på erstatning? Vi giver dig her to eksempler, så læs med her og bliv klogere på erstatningskrav, og hvordan du bedst kommer igennem forløbet.

Bøvl på sommerferien – forsinkede flyafgange

Sommeren står for døren, og charterrejser til det store udland er populære som aldrig før. Børn, unge og voksne ser frem til øjeblikket, hvor computerne på arbejdet lukkes ned for sidste gang, eller eksamenslokalet forlades efter en veloverstået eksamen, hvorefter de endelig kan ånde lettet op og se frem mod den kommende sommerferie. Dagen oprinder, hvor flyet er sat til at lette klokken 6:00, og som håbefuld rejsende står man parat sammen med tusindevis af andre danskere, alle klar til at drage ud på sommereventyr. I mange tilfælde sker det uønskede dog flyselskabet er forsinket, og afrejsetidspunktet rykkes gentagende gange fremad.

Ved ovenstående scenarie vil mange være tilbøjelige til at acceptere dette som et nødvendigt onde for at få lov til at rejse på ferie. Men hvad mange ikke ved er, at man afhængig af årsagen til forsinkelsen samt omfanget af forsinkelsen kan være berettiget til en betragtelig erstatning. Det er derfor yderst anbefalelsesværdigt, at man i tilfælde af flyforsinkelser afkræver sig dokumentation for årsagen til forsinkelsen, så man senere kan dokumentere, at der ikke var tale om majeure (hændelser der ligger uden for folks kontrol) – noget flyselskaberne ofte anvender som argumentation for at undgå at udbetale den lovpligtige erstatning til deres rejsende.

Finder du ud af, at der ikke var tale om force majeure, så har du krav på en erstatning, og så bør du undersøge det nærmere.

Skade i fritiden

Med sommerferien fører ofte mere tid til sjov og spas. Dette kan dog, hvis man er uheldig, føre skader med sig. Det kan eksempelvis være, at du er med børnene ude på hoppepuden, hvor du vrider om og skader din fod, hvorfor du ikke kan udføre dit arbejde efter endt ferie, og så kan det være, at du er berettiget til en erstatning. Det er imidlertid noget sværere at finde ud af hvordan og hvorledes, end det var tilfældet med ferien, og derfor kan du med stor fordel kontakte en erstatningsadvokat i dit lokalområde, som kan hjælpe dig igennem hele forløbet – fra skade til erstatning. På den måde undgår du også at stå med byrden selv, da det oftest ikke er overskud, der er mest af, når skaden er sket. Er du fra Aarhus, så kan du finde en erstatningsadvokat lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.