Giv det bedste indtryk i retten

Når man skal deltage i en resttag, så er det vigtigt, at man giver det bedst mulige indtryk af ens person, så ens troværdighed stiger. Men uderover at det er vigtigt at give et godt indtryk, så skal man også vise respekt for dommeren og nævningene. Hvordan du klæder har en direkte effekt på, hvordan mennesker omkring dig opfatter dig, og det gælder naturligvis også for en dommer og nævningene i retten.

Professionelt og mørkt

Noget af det bedste man kan gøre for sig selv er at klæde sig neutralt, så man ikke virker for prangende. Mørke farver og gerne med et professionelt look er vejen frem. For mænd betyder det at et sort, gråt eller mørkeblåt jakkesæt, vil være den bedste løsning. For kvinder er en mørk nederdel eller kjole den bedste løsning, kombineret med en bluse i neutrale farver.

 

Detaljerne

Alt det pæne tøj i verden hjælper ikke noget, hvis man er usoigneret og snavset. Sørg for at være nyklippet, velsoigneret og renvasket. Nyklippede negle og nystrøget tøj. Det lyder måske som små detaljer, men små detaljer, kan være ganske afgørende.

Dermed skal man også sørge for at skjule piercinger, der kunne virke provokerende på dommeren eller store synlige tatoveringer. Det er måske en del af dig, men det kan også være med til at tippe førstehåndsindtrykket over i den dårlige grøft.

 

Respekt frem for alt

Hvad der klæder den enkelte varierer naturligvis meget, men uanset hvad så er det vigtigt, at du forsøger at give det bedste mulige indtryk. Det har virkelig betydning og viser at man har den fornødne respekt for retten. Modsat kan provokerende påklædning og adfærd overbevise dommer og nævninge om, at du ikke er værd at give medhold og det kan ende med, at blive en uheldig affære for dig. Respekt et nøgleordet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.