3 gode råd til dig, der overvejer at starte som selvstændig advokat

Er du uddannet advokat og kunne du godt tænke dig mere frihed ved at arbejde som selvstændig? Flere og flere advokater vælger at kaste sig du i livet som selvstændig advokat, da det har mange fordele sammenlignet med at være ansat i en virksomhed. Det kræver dog også meget af dig som person, hvis du vil være selvstændig. Vi har samlet et par tips her, som du garanteret kan bruge, hvis du overvejer at starte som selvstændig advokat.

Byg et godt netværk

Når du skal i gang med din egen advokat forretning, er det utrolig vigtigt at du har et godt netværk, for at du kan komme godt i gang med din nye virksomhed.

Når nye kunder skal finde dig som advokat, er anbefalinger fra personer som kender dig en af de vigtigste aspekter for at få mange nye kunder. Det er vigtigt fordi det betyder meget at vi stoler på en pågældende person, når det gælder forskelligt advokatarbejde.

Det handler ofte om personlige sager, når vi skal bruge en advokat, og derfor har det stor betydning at vi kender den person, som vi vælger som vores advokat.

For at du kan komme godt i gang, er det derfor vigtigt at bygge et godt netværk, så mange personer kender dig og ved hvilket arbejde du kan hjælpe med.

 

Overvej økonomien nøje

Når du vælger at være selvstændig frem for ansat i en virksomhed, er det vigtigt at du tænker over økonomien inden du stater.

Som selvstændig er du ikke sikret nogen fast månedlig indtægt og det kan derfor variere hvor mange penge der kommer ind på kontoen hver måned. Det er derfor vigtigt at du er klar til at økonomien kan svinge lidt, så du ikke får økonomiske problemer i forbindelse med opstart.

Det er en god idé at overveje, hvor mange penge du kan tjene til at starte med, så du ved nogenlunde hvor meget du kan forvente. Det er dog vigtigt ikke at sætte beløbet for højt, da du ikke kan vide på forhånd hvordan det kommer til at gå med virksomheden.

 

Forbered dig selv på meget arbejde

For at starte godt ud med din egen virksomhed, kræver det utrolig meget arbejde til at starte med. Både for at skaffe nye kunder til din virksomhed, men også for at finde ud af hvordan du strukturerer arbejdet i din egen virksomhed bedst.

Samtidig er du alene om alle opgaver til at starte med, medmindre du starter sammen med en eller flere partnere.

Når din virksomhed er vokset og du skal til at finde nye medarbejder, er det vigtigt at sætte fokus på en god rekrutteringsproces. Her kan du med fordel søge hjælp hos Ballisager, der har stor erfaring med rekruttering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.