Tre måder advokatbranchen bliver påvirket af digitaliseringen

Advokatbranchen bliver af mange danskerne betragtet som en både gammeldags og ugennemskuelig branche som er svært at blive klog på, men dette kan være godt på vej til at forandre sig. Dette skyldes først og fremmest digitaliseringen som åbner nogle nye muligheder for branchen, og derfor kommer der her en kort guide med tre digitale trends, som med stor sandsynlighed vil påvirke advokatbranchen i de kommende år.

1: Computere kan øge advokaters produktivitet markant

Den første store ændring som kan komme til at ske for danske og udenlandske advokater er, at hver enkel persons produktivitet kan stige markant. Dette skyldes først og fremmest fremkomsten af flere robotter og ikke mindst såkaldte supercomputere, der både kan assistere med research og delvise fortolkninger af love. Denne udvikling ses allerede i USA, hvor supercomputeren Ross allerede nu er i stand til at assistere amerikanske jurister i deres arbejde. Selvom der dog er et stykke vej til at Ross gør sit indtog i Danmark er der ikke tvivl om, at potentialet for supercomputere er enormt. Ross vil være med til at kunne øge jurister og advokaters produktivitet væsentligt hvilket vil gøre det muligt at varetage flere sager end det er muligt i dag.

2: Der kan komme flere selvstændige advokater

Såfremt supercomputere bliver mere udbredt både herhjemme og i udlandet vil vejen være banet for at det bliver lettere at starte sin egen forretning. En  af de store forhindringer ved at gøre dette som det er i dag er, at der er meget arbejde og når man selv starter virksomhed er der mange andre ting at se til udover at gennemgå retsakter og tale med klienter. Hvis man gerne vil starte egen virksomhed, skal man også løse mange administrative opgaver, samt sørge for at vedligeholde sin hjemmeside og meget andet. I takt med at digitaliseringen bliver mere udbredt, er det også forventet, at flere og flere advokater vil blive afhængig af at have en ordentlig hjemmeside. Heldigvis kan man som advokat komme langt ,hvis blot man har en flot WordPress side og et webhotel. Hvis du selv overvejer at starte din egen hjemmeside, kan du finde de bedste priser på webhosting her.

3: Advokater skal blive mere servicevenlige

En tredje tendens som bliver vigtigere og vigtigere for advokatfirmaer er, at de bliver mere udadvendte. I dag såvel som i fremtiden starter mange deres søgen efter en advokat på nettet og i denne forbindelse leder mange også efter noget information om bestemte love og regler. Hvis man gerne vil forbedre sine muligheder for at få flere kunder via sin hjemmeside, må man producere de bedste tekster og det bedste indhold så man er i stand til at overbevise brugerne om at man er den mest kompetente virksomhed i markedet. Derfor skal advokatvirksomheder blive endnu bedre til at give hurtige, simple og præcise svar på deres spørgsmål.

Hvis du syntes at denne artikel var spændende, bør du også læse vores tidligere artikel om, hvorfor man bør finde en boligadvokat online. Du kan læse denne artikel her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.