Endeligt: Nu bliver lejekontrakten gratis på nettet

Du har som lejer ret til en lejekontrakt, når du lejer en bolig.

Boligministeriet har en skabelon, de fleste danske udlejere bruger. Skabelonen er også kendt som 9A i sin nyeste udgave fra 2015.

Ofte har det dog alligevel været en advokat, der udarbejdede selve lejekontrakten, selvom skabelonen faktisk var ganske udmærket og tog højde for alle de væsentlige ting.

Det vil den største danske spiller på markedet for at sætte lejer og udlejer sammen – Boligportal – dog nu lave om på.

kontrakter.boligportal.dk har du mulighed for at lave en custom digital lejekontrakt.

Du udfylder et spørgeskema, som var det en kundetilfredshedsundersøgelse, du var i gang med at udfylde, hvorefter en lejekontrakt bliver genereret til dig.

Du har også mulighed for at gemme kontrakten med henblik på at kunne lave rettelser senere, hvis et eller flere forhold ændrer sig i kontrakten.

Hvis en person skal tilføjes til lejekontrakten eller adressen var angivet forkert, behøver du således ikke at lave hele kontrakten forfra, som du ville, hvis du havde lavet den som en PDF selv.

Værktøjet er gratis at bruge for persner, der i forvejen lejer deres bolig ud ved hjælp af Boligportal.

Et af mange eksempler på automatisering

Boligportals nye værktøj er blot et af mange nylige eksempler på, hvordan kreative løsninger digitaliserer og automatiserer meget af det arbejde, en advokat lavede før.

Ved at automatisere, er det muligt at udføre arbejdet til en lavere pris – til glæde for forbrugeren.

Det stiller dog samtidigt øgede krav til advokater, der gerne vil bibeholde en god forretning. De kan i mindre grad gøre dette ved hjælp af dokuments-baserede forretninger som på testamenter, ægtepagter, lejekontrakter, selskabsstiftelse og lignende – men må i stedet uddanne sig i førelse af retssager, udenretlige sager og egentligt rådgivning, hvor en maskine endnu ikke kan være med.

Området for virksomheder der ønsker at angribe og digitalisere det, der ofte opfattes som en ’støvet’ advokatbranche, har endda fået sit eget navn i form af ”legaltech” – inspireret af ”fintech”, der refererer til ”financial tech”.

Legaltech er moderne strømninger og digitale redskaber der, hvor advokaten plejede at have arbejdsfred før.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.